AVC: Un tânăr mexican, victimă a unui sărut pătimaş

30 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
AVC: Un tânăr mexican, victimă a unui sărut pătimaş

Un site de informaţii mexican anunţă decesul mai puţin obişnuit al unui tânăr din cauza unui accident vascular cerebral, după ce prietena acestuia a a procedat la un gest intim, care s-a dovedit fatal.

Tânăra şi-a sărutat prelung şi profund iubitul, lăsând urme pe gâtul acestuia. Si, totuşi, cum a fost posibil ca de la un sărut pătimaş să se ajungă la moarte aşa cum anunţă media locală Info Noticias? Potrivit media, după o după-amiază de dragoste cu partenera lui, tânărul a început să aibă convulsii şi sa-şi piardă cunoştinţa. După câteva ore, tânărul mexican, în vârstă de numai 17 ani, a decedat din cauza unui accident vascular cerebral.

Un cheag de sânge
Media mexicană îi citează pe medicii care s-au ocupat de acest caz. Medicii au explicat că, din cauza sărutului acesta pătimaş, cu vânătăi, s-a format un cheag de sânge, care s-a detaşat şi a urcat spre creier, unde a declanşat accidentul vascular cerebral.

Media mexicană mai anunţă că părinţii tânărului, probabil îndureraţi că şi-au pierdut fiul, s-au gândit că e cazul să o pedepsească pe tânara şi au depus o plângere contra acesteia. În prezent, tânara este căutată de poliţie.

Tromboză

O echipă de medici neo-zeelandezi anunţau în 2010 o poveste asemănătoare. O femeie în vârstă de 44 de ani, al cărui caz a fost prezentat într-o publicaţie ştiinţifică, a venit la spital din cauza unei paralizii la braţul stâng. Specialiştii au descoperit o tromboză la nivelul carotidei interne. Pacienta a făcut un infarct, reuşind, totuşi, să supravieţuiască. Ca în cazul tânărului mexican, medicii au pus povestea femeii tot pe seama sărutului pătimaş.

Femeia prezenta o contuzie verticală, de mici dimensiuni, în partea anterioară, drepta a gâtului, scrie New Zeeland Medical Journal. A fost comprimată carotida internă, provocând tromboza. Concluziile? Cel puţin două de faţă: sărutul pătimaş poate ucide, dar riscul este totuşi minim având în vedere numărul victimelor raportate.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră