Ministerul Sănătăţii: Românul, spitalizat în Bulgaria, a fost operat şi este stabil

29 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătăţii: Românul, spitalizat în Bulgaria, a fost operat şi este stabil

În comunicatul transmis luni, Ministerul Sănătăţii precizează că "estimarea echipei medicale arată o durată de internare de circa 20 de zile în secția ATI a unității de arși din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din Sofia. Unitatea este prezentă în lista de centre de arși a European Burn Association.

Tratamentul se va desfășura în baza acordului pe care România îl are cu Bulgaria pentru sprijin reciproc în cazul unei situații de urgență.

Spitalul Universitar de Urgență din Sofia este cea mai mare unitate spitalicească din țara vecină și cea desemnată pentru tratamentul corpului diplomatic detașat în Bulgaria. Starea pacientului român este monitorizată în permanență de trei membri ai corpului medical din spital, iar tratamentul este coordonat de șeful secției de chirurgie plastică a unității".

Ministerul Sănătății subliniază că este  permanent în contact cu spitalul și cu Ministerul din Bulgaria. "Pacientul este monitorizat, de asemenea, de ambasadorul român la Sofia. Contactul este menținut și cu rudele pacientului, iar acestea vor beneficia de sprijinul ministerului de la București în măsura în care va fi nevoie", mai transmite Ministerul Sănătăţii. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră