Fotografia care a UIMIT o lume întreagă. Durerea unei ţări întregi, surprinsă pe faţa unui singur om

20 Aug 2015
Fotografia care a UIMIT o lume întreagă. Durerea unei ţări întregi, surprinsă pe faţa unui singur om
Imaginea unui tată sirian, care plânge în hohote, în timp ce îşi strânge în braţe cei doi copii, a ajuns virală, în doar câteva zile de la publicare. Fotografia a fost surprină în apropierea insulei greceşti Kos, unde mii de refugiaţi ajung în drumul lor către alte ţări din Europa.

Fotografia lui Laith Majid, realizată de freelancer-ul Daniel Etter, la ora 4:30 dimineaţa, lângă Kos, a provocat o reacție puternică în mediul online. Pur şi simplu este imaginea durerii unei ţări întregi, surprinsă pe faţa unui singur om.

Etter a mărturisit că "nu a fost niciodată atât de atins de o imagine". Acesta a povestit că cei trei locuiau în oraşul sirian Deir ez -Zor, o familie modestă, din clasa de mijloc.

Familia, care a îndurat ani de bombardamente în Siria, şi care, de curând au trebuit să îndure şi forţele ISIS, îşi doreşte să ajungă în Germania.

Tatăl, împreună cu cei doi copii, au ajuns în Grecia, alături de alte 8 persoane într-o barcă de cauciuc, concepută pentru doar 3 persoane.

"După mai mult de două ore, barca a început să piardă aer, apa scurgându-se în ea. Refugiaţii au ajuns la ţărm uzi, flamânzi, disperaţi. Fotografia surprinde momentul de eliberare că au ajuns în viaţă la ţărm", a povestit fotograful care a surprins momentul.

În luna august, peste 100.000 de imigranţi au ajuns în Europa. Numărul acestora este în creştere, arată autorităţile.

Alte stiri din REPORTAJ

Ultima oră