CHINEZII AU FOST PRIMII. Ce leac au găsit belgienii pentru PIETONII DEPENDENŢI DE TELEFOANE MOBILE.
Ar funcţiona şi la noi?

18 Iun 2015
CHINEZII AU FOST PRIMII. Ce leac au găsit  belgienii pentru PIETONII DEPENDENŢI DE TELEFOANE MOBILE. <br />Ar funcţiona şi la noi?
Pentru a-i proteja pe împătimiţii de telefoane mobile de coliziunea cu alţi trecători sau chiar, mai grav, cu maşinile, belgienii s-au gândit la o soluţie inovatoare. Mai exact, au creat piste speciale şi pentru pietonii dependenţi de telefonul mobil. Asa numitele "piste pentru trimis mesaje" au apărut pe trotuarele din centrul oraşului Anvers. Rolul lor este să îi ferească pe cei care nu îşi ridică ochii din ecran de coliziunea cu alti trecători, potrivit Ştirilor Pro Tv. 

Pistele sunt iniţiativa unei importante companii care comercializeaza telefoane mobile şi au caracter temporar.Totuşi, autorităţile au anunţat că, dacă îşi vor dovedi utilitatea, nu vor dispărea de pe trotuar. 

Chinezii au deschis calea 

Chinezii au fost primii care, în2014, s-au gândit la soluţii  indedite pentru managementul traficului pietonal. Având în vedere că folosirea smartphone-ului in timpul mersului pe strada a devenit un obicei general, autorităţile din Chongquin au lansat banda specială pentru pietonii dependenţi ai acestui “curent”. Trotuarul, cu o lungime de 100 de metri, este inscripţionat cu semne de avertizare, atât în chineză,  cât şi în engleză, astfel încât pietonii dependenţi de telefoane să îşi  dea seama că aceea este banda destinată lor. 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră