CAMPANIE UNICĂ. Imigranţii îşi DONEAZĂ SÂNGELE pentru ţara de adopţie

20 Aug 2015
CAMPANIE UNICĂ. Imigranţii îşi DONEAZĂ SÂNGELE pentru ţara de adopţie
Comunitatea poloneză din Marea Britanie îşi doreşte să demonstreze cât de mult are nevoie de ei Marea Britanie. Astfel, o parte din polonezi va intra în grevă joi, anunţând şi o demonstraţie în faţa Parlamentului, în timp ce cealaltă parte va dona sânge.

Donarea de sânge este şi un gest cu o mare încărcătură simbolică pentru cele două ţări. Astfel, în al doilea război mondial, mii de polonezii au luptat alături de Marea Britanie.

Comunitatea s-a organizat pe Facebook şi pe Twitter. Polonezii intenţionează să se îndrepte către cea mai apropiata clinică în care se poate dona sânge. Campania #polishblood a adunat 2300 de utilizatori online.

George Byczynski, iniţiatorul campaniei #polishblood, a spus că această idee le-a venit în momentul în care foarte mulţi polonezi au refuzat să intre în grevă, considerând-o inutilă. În schimb, aceştia au dorit să facă ceva cu adevărat util, cu un efect pozitiv – donare de sânge. Iniţiatorii consideră că acesta este un mod elegant prin care comunitatea poate dovedi cât de importanţi sunt imigranţii pentru Anglia, dar şi cât de importantă este Marea Britanie pentru imigranţi.

"Am vrut sa facem ceva pozitiv. Aşa ne-a venit ideea să cerem polonezilor rezidenţi în Marea Britanie să doneze sânge. Știm că Marea Britanie are nevoie de 200.000 de donatori în acest an, aşa că ne-am gântit că, prin această campanie, putem aduce peste 10.000 de donatori, imigranţi din Polonia," de declarat Byczynski pentru theguardian.

Campania este concepută în aşa fel încât să reamintească britanicilor faptul că, polonezii şi-au dat viaţa pentru Marea Britanie. În timpul al doilea război mondial, mii de polonezi au luptat în armata britanică.

Alte stiri din REPORTAJ

Ultima oră