Tăriceanu: Toata lumea în România face gargară cu corupţia

20 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu: Toata lumea în România face gargară cu corupţia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat luni, la o reuniune a primarilor, ofensiva anticorupţie din administraţia locală, arătând că foarte mulţi edili au foşti târâţi în anchete şi umiliţi pentru ca în final să fie găsiţi nevinovaţi. El a arătat că, deşi se vorbeşte tot timpul despre corupţie nimeni nu se preocupă despre cauzele acesteia, cum ar fi proasta salarizare din administraţie.

”Toată lumea în România face gargară cu corupţia. De dimineaţă până seara numai cu corupţia în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupţiei, nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administraţie care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiţi, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost şi să avem şi performanţă. Nici în comunism nu funcţiona ideea asta. Deci, trebuie să existe o legătură directă între salarizare şi calitatea administraţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, conform news.ro.

Preşedintele Senatului a mai spus că în România există „o vânătoare de  vrăjitoare”, în condiţiile în care foarte mulţi primari au fost nevoiţi să treacă prin anchete „extrem de neplăcute pentru ei”.

”În România de câţiva ani buni este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulţi primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, pentru că le-a afectat imaginea publică. Foarte mulţi, în final, s-a dovedit că sunt nevinovaţi. Dar au făcut acest periplu prin faţa televizoarelor pe care îl vedem de câţiva ani de zile şi care are parcă drept scop umilirea unor oameni şi distrugerea elitelor româneşti”, a adăugat Tăriceanu.

Prezent la acelaşi eveniment, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că distincţia dintre legalitate şi oportunitate va fi definită, ”indiferent de presiuni”, în Parlament, în condiţiile în care administraţia publică trebuie să iasă „din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze”.

„Administraţia publică trebuie să iasă din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze, cu primari care nu ştiu dacă ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a a adăugat şeful Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că în România există peste 20.000 legi şi nu există cineva care să le cunoască pe toate, iar în viitorul apropiat parlamentarii vor lucra la „Codul administraţiei publice, al finanţelor publice locale, al incompatibilităţilor, care să fie limpezi, clare”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră