Tăriceanu, despre Iohannis: Păi, în momentul în care nu se știe dacă ți-ai plătit impozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului?

07 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu, despre Iohannis: Păi, în momentul în care nu se știe dacă ți-ai plătit impozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului?

Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat dezamăgit de discursul preşedintelui Iohannis din Parlament, spunând că referirile şefului statului la luminiţele din Piaţa Victoriei nu reprezintă o soluţie la detensionarea situaţiei. Tăriceanu a mai spus că Iohannis nu este în măsură să vorbească despre integritatea celor aflaţi la conducerea statului.

 "Sunt, practic, dezamăgit (...) Din discursul președintelui, dincolo de faptul că a arătat ca de foarte multe ori că vine la Parlament și vrea să dea lecții Parlamentului și nu numai lecții, să spună ce să facă, ceea ce este inacceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă așteptam. Faptul că vorbim de luminițele din Piața Victoriei nu reprezintă soluția pe care românii probabil o așteaptă de detensionare a acestei situații. Eu cred că singura posibilitate pe care o avem și pe care i-am recomandat-o președintelui este aceea de dialog", a spus Tăriceanu, după discursul lui Iohannis în Parlament.

El a mai spus că i se pare foarte nepotrivit ca şeful statului să vină să dea lecţii Parlamentului, când el însuşi are nişte probleme de lămurit. "Stau și mă întreb, ce era în capul președintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului. Păi în momentul în care tu însuți ești condamnat pentru modul în care ai obținut niște case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenit, nu se știe dacă ți-ai plătit impozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte, foarte nepotrivit. Cred că funcția de președinte presupune o anumită experiență politică, o anumită pregătire, pe care, în mod evident, președintele pare să nu o aibă", a conchis Tăriceanu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră