Tăriceanu: Am fost pur şi simplu şantajat de Daniel Constantin

19 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu: Am fost pur şi simplu şantajat de Daniel Constantin

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că partenerul său de conducere a partidului, Daniel Constantin, l-a şantajat cu ocazia alegerilor parlamentare, el fiind nevoit să facă anumite concesii pentru ca partidul să funcţioneze.

"Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens", a afirmat Tăriceanu, citat de news.ro.

El a adăugat că pentru a debloca situaţia, a fost nevoit să facă o concesie costisitoare. "A trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri, pentru că evident ALDE nu ar fi fost în Parlament", a susţinut liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că în ultima perioadă Daniel Constantin a refuzat să-şi dea acordul pe o serie de chestiuni care vizau buna funcţionare a partidului, motiv pentru care era nevoie de convocarea congresului pentru alegerea unui preşedinte unic şi renunţarea la actuala formulă de conducere bicefală.

În replică, Daniel Constantin a calificat drept ”ruşinos” faptul că Tăriceanu vorbeşte de şantajarea sa la întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare, în condiţiile în care acesta ar fi insistat pentru desemnarea unor persoane cu probleme penale. Constantin a mai anunţat că va ataca în instanţă convocarea Congresului extraordinar al partidului pentru 21 aprilie.

Alte stiri din Politic

Ultima oră