Sugestie de la Adrian Năstase: Cum poate fi revocat procurorul general

28 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Sugestie de la Adrian Năstase: Cum poate fi revocat procurorul general

"Procurorul general nu este simpatic actualei puteri. Motivele se stiu. Sigur insă că România nu este Polonia, ca judecătorii Curtii Constitutionale sau sefii procurorilor să fie schimbati prin decizie politică. Desi Tiberiu Nitu n-a deranjat cam pe nimeni, el este considerat a fi apropiat de Ponta, asa incât trebuie să plece", afirmă fostul premier.

El spune, ironic, şi care e motivul pentru care Tiberiu Niţu trebuie lase liber postul : "A refuzat de 700 de ori (am informatii din surse judiciare) să stea la stop ca să poată fi fotografiat de motociclistii curiosi (SPP nu trebuie să se ocupe si de protectia procurorului general, in conditiile in care mai expusi pericolelor teroriste sunt presedintele Camerei si presedintele Senatului). Deci, e clar că procurorul general trebuie pedepsit pentru această lacună a legii (de altfel si Ilie Botos a fost demis tot după un an si ceva de nou mandat prezidential – e adevărat pentru o faptă mai importantă – nu a prevăzut răpirea unor ziaristi români, plecati peste hotare, intr-un teatru de operatii)".

Cu aceeaşi ironie, Năstase spune şi cum poate fi realizată revocarea procurorului general, astfel incât această măsură să poată fi lăudată în viitorul MCV. " Simplu. Se poate folosi metoda Macovei. Se cheamă Casa libertătii (Freedom House) pentru a realiza un audit la Parchetul general. Tehnocrata Cristina Guseth, de la Freedom House, sunt convins – cu experienta pe care o are in domeniul juridic – va da rezultatul asteptat, asa cum a făcut si in 2005, atunci când prietena ei, Monica Macovei, i-a cerut să o ajute la decapitarea PNA. Pe această bază, Tiberiu Nitu poate fi revocat. Iată că s-ar putea face acest lucru si in mod democratic", conchide fostul premier.

Alte stiri din Politic

Ultima oră