Reacţia PSD la acuzaţiile DNA de sustragere şi distrugere în dosarul Ordonanţei 13

27 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Reacţia PSD la acuzaţiile DNA de sustragere şi distrugere în dosarul Ordonanţei 13

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a refuzat să comenteze luni acuzaţiile DNA  de sustragere şi distrugere a unor documente în cazul emiterii OUG 13/2017, pe motiv că este vorba de un zvon. 

"Despre distrugerea unor probe, dacă această informație va fi confirmată de către Justiție, vom discuta. Deocamdată este doar un zvon, nu avem niciun fel de date despre acest lucru", a spus acesta.

Despre clasarea unor fapte din dosarul OUG 13 din lipsă de probe, purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că acesta ar fi un pas pozitiv. "Faptul că s-a făcut această clasare mie mi se pare un prim pas pozitiv. Știți foarte bine poziția noastră legată de această ordonanță, legată de anchetarea unor abilități firești ale Guvernului de a emite ordonanțe conform legilor și atribuțiilor în vigoare, conform deciziilor CCR. Credem că, cu cât mai repede se clarifică aceste lucruri și sunt clasate, cu atât mai bine pentru evoluția societății în general, pentru că Guvernul trebuie să aibă libertatea de a funcționa la capacitate maximă", a afirmat Dobre, conform agerpres.ro

El a fost întrebat dacă este de părere că se anchetează abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe sau modul în care a fost emisă Ordonanța 13 "Anchetarea acestei abilități a Guvernului de a emite ordonanțe este deplasată, atât timp cât avem o decizie clară a Curții Constituționale în acest sens", a răspuns Dobre.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat, tototată, că premierul Grindeanu şi Cabinetul său au libertate totală de decizie, iar ceea ce se întâmplă în ministere, felul în care se iau deciziile, modul de implementare, strategiile, țin exclusiv de decizia primului ministru și a echipei sale. Dobre a negat vreun amestec al Comisiei de monitorizare a PSD în activitatea Guvernului.

"Premierul Grindeanu și echipa sa au libertate totală de decizie în Guvern. Nu amestecăm lucrurile. Comisia nu ia decizii politice. Este doar o echipă de monitorizare și analiză. Deciziile politice se iau în forurile de conducere ale partidului. Comisia nu ia decizii privind sprijinul guvernări. Comisia nu sprijină politic un ministru sau o anumită măsură de guvernare. Aceste decizii se iau în cadrul coaliției PSD-ALDE", a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

Comisia de monitorizare a PSD este formată din: Liviu Dragnea, Mihai Fifor, Marian Neacșu, Gabriela Firea, Șerban Nicolae, Doina Pană, Iulian Iancu, Viorica Dăncilă, Leonardo Badea și Florin Buicu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră