UPDATE. Premierul Tudose despre demisie: Mai multă lume mi-a cerut să nu plec. Şedinţă la PSD

10 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Premierul Tudose despre demisie: Mai multă lume mi-a cerut să nu plec. Şedinţă la PSD

UPDATE. Liderii PSD se întâlnesc, marți, în jurul orei 13,30, la sediul partidului pentru a discuta pe tema remanierii guvernamentale anunțată de premierul Mihai Tudose, au anunțat surse politice. Aceleași surse au confirmat întâlnirea pe care prim-ministrul a avut-o luni la Palatul Victoria cu mai mulți șefi de organizații și alți lideri ai partidului și au precizat că la momentul la care Tudose a avansat varianta demisiei sale din funcție între cei care i-au cerut acestuia să nu facă gestul s-au numărat vicepremierul Marcel Ciolacu, președintele PSD Olt, Paul Stănescu, Marian Neacșu, secretar general al PSD, și Niculae Bădălău, președintele executiv al formațiunii.

Premierul Mihai Tudose spune că situația din prezent, de la nivelul Executivului, "poate e un pic" asemănătoare cu cea a Guvernului Grindeanu. Tudose susţine că mulți colegi din PSD i-au cerut să nu plece de la conducerea Executivului.  El a reafirmat că va cere demisia a cinci miniştri, printre care Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie.

Mihai Tudose s-ar bucura de susţinere în PSD, spre deosebire de predecesorul său, Sorin Grindeanu.  "În cursul după-amiezii și serii am avut biroul plin de colegi, de președinți de organizație, care au venit să-mi ceară să nu plec. Situația poate e un pic (...) ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu, numai că e un pic pe dos. Atunci, mai multă lume îi cerea să plece. Mie mi-au cerut să nu plec, să nu cumva să plec", a declarat Tudose, luni seară, la Realitatea TV, conform agerpres.ro.

Întrebat când a vorbit ultima dată cu președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Guvernului a răspuns: "Față în față nu mai știu când. Personal, cred că joi pe telefonul meu și am mai avut o discuție duminică după-amiază, dar pe telefonul unui coleg". 

Cât despre relaţia sa cu Dragnea, Tudose a admis că "că unele lucruri au derapat". "Încercăm mâine să găsim o soluție. Dacă nu găsim soluția, va trebui să luăm niște măsuri".  Totodată, șeful Guvernului a reiterat faptul că va cere plecarea din Guvern a cinci membri ai cabinetului său. El a mai spus că are și anumite nemulțumiri referitoare la implicarea partidului în cazul anumitor decizii guvernamentale.  "Mici amănunte, cu ghilimele sau fără, (...) despre nivelul de implicare al partidului în anumite decizii guvernamentale, modul în care se face, le vom discuta mâine (...) și vom trage concluziile. Dacă lucrurile pot funcționa altfel, vor funcționa altfel, dacă nu, e clar că cineva trebuie să plece acasă", a spus Tudose. 

El a fost întrebat din nou dacă va cere plecarea din Executiv a miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie. "Ați înțeles bine (...) Mai am încă doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul, (...) din cauza lipsei de performanță", a spus premierul.

Şi el susţine că este pregătit să plece de la conducerea Guvernului, dacă PSD nu acceptă remanierea celor cinci miniștri. "Nu pot să-mi asum să merg în continuare cu ceva ce eu spun că nu merge", a afirmat Tudose.

Alte stiri din Politic

Ultima oră