PNL ameninţă PSD-ALDE. Orban: Vom încerca formarea unei noi majorităţi parlamentare

22 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
PNL ameninţă PSD-ALDE. Orban: Vom încerca formarea unei noi majorităţi parlamentare

PNL, partidul de suflet al preşedintelui Iohannis, anunţă cu câteva zile înainte de consultările de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier, că vrea să formeze o nouă majoritate şi să trimită PSD în Opoziţie.

Conducerea PNL a declanșat consultări cu organizațiile județene pentru găsirea "posibililor parteneri la guvernare" și pentru "formularea sau nu a unei propuneri de premier".

"Vom face tot ce putem să evităm instalarea unui nou guvern PSD, vom încerca să formăm o majoritate parlamentară”, a declarat joi, liderul PNL, Ludovic Orban. El a precizat ca va avea discuţii şi cu ALDE în eventualitatea formării unei noi majoritătţ parlamentare. 

"Intrăm în orice discuții exploratorii cu orice partener în afară de PSD. Cu siguranță vom discuta cu ALDE pentru că fără ALDE sau o parte din ALDE nu putem discuta de o majoritate parlamentară", a susţinut Orban.

Liderul PNL a mai spus că liberalii preferă alegerile anticipate deoarece actuala confirguraţie parlamentară este defavorabilă constituirii unei noi majorităţi.

Pentru a se ajunge la alegeri legislative anticipate, Parlamentul ar trebui dizolvat  de preşedintele Iohannis după ce a respins de două ori învestirea unui nou Guvern. “Vom vota împotriva oricărei formule de guvern care va conţine PSD în ea”, a avertizat Orban.

Alte stiri din Politic

Ultima oră