Parlamentarii, liber la pensiile speciale de 4 000 de lei

29 Apr 2015
Parlamentarii, liber la pensiile speciale de 4 000 de lei
Pensiile speciale pentru parlamentari primesc unda verde din partea conducerii Parlamentului. Birourile Permanente Reunite au trimis miercuri proiectul de lege pentru avize la Guvern si Consiliul Legislativ.

Dupa ce va primi avizul Guvernului si al Consiliului Legislativ legea pentru pensiile speciale ale parlamentarilor va intra in dezbaterea Comisiei pentru Statut care are termen doua saptamani sa dea un raport asupra acesteia.

250 de aleși au semnat proiectul de lege prin care cer indexarea indemnizației de parlamentar.

Proiectul de lege propus presupune că deputații și senatorii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare, la sfârșitul mandatului, au dreptul la indemnizație pentru limită de vârstă. Dacă legea va fi modificată, va fi aplicată retroactiv. De indemnizație pentru limita de vârstă beneficiază și parlamentarii care au avut anterior prezentei legi calitatea de parlamentar, dacă îndeplinesc condițiile vârstei de pensionare.

Indemnizația se acordă în limita a trei mandate. Este rezultatul înmulțirii numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizația brută lunară aflată în plată. Astfel, pensia unui parlamentar cu trei mandate ajunge la 4.000 de lei. Indemnizația se aplică și pentru mandate incomplete, dacă persoana vizată a fost cel puțin șase luni parlamentar.

Dacă va crește indemnizația brută lunară, de care parlamentarii se plâng că este prea mică, crește și indemnizația pentru limită de vârstă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră