Academicianul Leon Dănăilă deschide listele PNL la Senat, în București

24 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Academicianul Leon Dănăilă deschide listele PNL la Senat, în București

"Îi mulțumim domnului Profesor Leon Dănăilă pentru că a acceptat să fie pe lista PNL pentru Senat la Bucureşti. Este o onoare pentru noi!", scrie Gorghiu pe Facebook. Academicianul Dănăila spune că pentru el politica este o şcoală bună, în care poate aplica ceea ce a făcut în practica neurochirurgicală.

"Fără politică nu se pot aplica niște legi generale în niciun domeniu. Tehnocrația este bună, dar este prea limitată. Oamenii politici au vederi mai mari, includ și tehnocrația, dar și politica, vederea în general în ansamblul activității unui individ, care este obligat să depună niște eforturi pentru a învăța și pe ceilalți. Din cauza aceasta, politica este foarte bună, este o școală pentru mine pentru a aplica ceea ce în practică am făcut, în practica neurochirurgicală. Sper că am făcut în practica neurochirurgicală cum niciun alt medic nu a făcut în țara noastră", a spus Leon Dănăilă, după ce a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL, conform Agerpres.

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a spus că academicianul Dănăilă "nu este, nu va deveni un om politic și nu va intra în lupta de zi cu zi cu care România s-a obișnuit". "Va rămâne dedicat meseriei, științei și ajutării oamenilor pe care îi îngrijește încă în fiecare zi, dar în momentul în care va fi în Parlament va fi extrem de folositor, fiindcă are experiența, expertiza, motivația și mai ales autoritatea morală uriașă ca să impună anumite linii pe care noi toți trebuie să le urmăm", a afirmat Bușoi.

Într-un alt mesaj pe Facebook, Alina Gorghiu afirmă că 60% din listele PNL sunt formate din oameni noi. "E un act de curaj pentru ei şi le mulțumesc că au acceptat să fie alături de echipa PNL! Robert Sighiartău, Iulia Scântei, Mirela Zivari, Florin Câțu, Marius Vintilă, Florin Roman, Marilen Pirtea, Brandl Hilldegard, Răzvan Prişcă, Bogdan Ilea, Antoaneta Ioniță, Pavel Popescu, Mara Mareş, Glad Varga, Sorin Moldovan. Nume de care veți auzi pe viitor ca semnificative pentru viața politică din România", susţine liderul PNL.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră