Legea salarizării, înainte de vot. Lefurile bugetarilor se vor majora de la 1 ianuarie 2018

06 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Legea salarizării, înainte de vot. Lefurile bugetarilor se vor majora de la 1 ianuarie 2018

Ultima variantă a legii salarizării unitare arată că toate salariile bugetarilor vor fi majorate cu 25% începând cu 1 ianuarie 2018, conform ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. .Legea ar trebui adoptată miercuri de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

"Am avut patru variante pe care le-am discutat de dimineață (marți — n.r.). Este vorba de varianta finală acum asupra căreia am convenit cu secretarii de stat inițial de la MFP și acum telefonic chiar și cu domnul ministru de Finanțe, în care ar urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25% creșteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie (2018 — n.r.), o majorare de încă 20% pentru educație, care, cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creștere de 50%, deci exact cum am promis, și de asemenea, cu grila până în 2022, pentru medici și asistente tot de la 1 martie. Practic, aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în comisie", a afirmat ministrul Muncii, conform agerpres.ro. Iniţial, primele majorări salariale erau anunţate pentru 1 iulie 2017.

Deputații din Comisia de muncă urmează să dea un raport asupra legii salarizării personalului bugetar marţi după-amiază.

Alte stiri din Politic

Ultima oră