Klaus Iohannis, la şedinţa CSM: „M-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale“

06 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Klaus Iohannis, la şedinţa CSM: „M-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale“

 

„Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, dl ministru (n.r. al Justiției)", a spus șeful statului, la ședința de constituire a CSM.

El a anunțat că se va opune unui astfel de demers. „Dacă ar exista o astfel de inițiativă eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră", a afirmat șeful statului.

IOHANNIS, ATAC 

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa președinților Camerei și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. „Președintele Camerei Deputaților e o persoană condamnată penal și cu o urmărire penală în curs, președintele Senatului e trimis în judecată pentru o minciună penală”, a declarat președintele. „Asta e ce numesc eu circumstanțe îngrijorătoare”, a adăugat Iohannis.

Alte stiri din Politic

Ultima oră