Iohannis pleaca in SUA. Este primul lider est-european primit de Trump

04 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis pleaca in SUA. Este primul lider est-european primit de Trump

Presedintele Klaus Iohannis incepe duminica o vizita de 6 zile in SUA, in cadrul careia va fi primit la Casa Alba de presedintele american Donald Trump. Iohannis este primul lider est-european primit de Donald Trump dupa ce a preluat mandatul de presedinte al SUA.

Klaus Iohannis se va intilni cu Donald Trump in ultima zi a vizitei sale la Washington, respectiv la 9 iunie a.c. Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cei doi lideri vor discuta despre perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, anul acesta implinindu-se 20 de ani de la lansarea acestuia. Totodata, Iohannis va reconfirma angajamentul ferm al Romaniei de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite.

Luni, seful statului va participa  în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existență.

Cu acest prilej, AJC va acorda preşedintelui Iohannis distincția „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincție a organizației care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane.

La Forumul Global, care se desfășoară în perioada 4-6 iunie a.c., vor lua parte peste 2.500 de participanți din 70 de țări. Vizita la Washington mai cuprinde și alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA.

Alte stiri din Politic

Ultima oră