Iohannis: Liderii europeni sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă în România

03 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis: Liderii europeni sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că liderii europeni sunt interesaţi şi îngrijoraţi de situaţia din România şi speră ca ţara noastră să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept.

"Am avut în pauzele care au fost atunci programate foarte multe discuții cu aproape toți liderii europeni. Lumea a vrut să știe de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situația și nici nu aș putea să reiau pentru că discuțiile ar dura mult mai mult, însă este important să se știe că toți sunt interesați, toți sunt îngrijorați și toți speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept", a spus șeful statului, după prima sesiune a Consiliului European din Malta, conform agerpres.ro.

Iohannis a mai spus că toţi liderii europeni au apreciat foarte mult că românii au o voce puternică şi au rămas impresionaţi când le-a spus că sute de mii de conaţionali au ieşit în stradă pentru a apăra statul de drept. "Toţi - repet, toţi - ar regreta profund dacă România ar face paşi care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept", a adăugat şeful statului.

Președintele Klaus Iohannis participă vineri, în Malta, la reuniunea informală a Consiliului European, principalele teme de pe agendă vizând dimensiunea externă a migrației și pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.

Klaus Iohannis a avut vineri o scurtă discuție înainte de reuniunea Consiliului European din La Valletta cu mai mulți lideri europeni, între care și cancelarul german Angela Merkel, conform stiri.tvr.ro.

Alte stiri din Politic

Ultima oră