Iohannis l-a chemat pe Coldea la Cotroceni: "Preşedintele deţine cele mai bune informaţii"

13 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis l-a chemat pe Coldea la Cotroceni: "Preşedintele deţine cele mai bune informaţii"

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, a declarat vineri că şeful statului l-a chemat joi, la Cotroceni, pe Florian Coldea, suspendat din conducerea SRI, dar nu a oferit informaţii despre conţinutul discuţiilor dintre cei doi.

Deşi dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă şi suspendarea lui Coldea sunt cap de afiş la capitolul subiecte de interes, existenţa întâlnirii nu a fost anunţată din proprie iniţiativă, aşa cum s-a întâmplat cu prezentarea agendei lui Iohannis în perioada următoare, ci la întrebările ziariştilor.

Deşi bombardată cu întrebări, Mădălina Dobrovolschi a confirmat doar că întâlnirea Iohannis-Coldea a avut loc joi şi a dat de înţeles că înainte de suspendarea lui Coldea, şeful statului s-a consultat cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

"După cum ştiţi, la nivel instituțional există în permanență un dialog între instituţiile principale ale acestui stat. Nu mă voi referi concret la unele întâlniri care s-au desfăşurat în ultima perioadă, pentru că atunci când sunt întâlniri care necesită o confirmare oficială, acestea se regăsesc ori pe agenda publică, ori, aşa cum s-a întâmplat de data aceasta, sunt confirmate, sunt prezentate public la solicitarea presei, sau pentru că este un interes al instituțiilor implicate să comunice public faptul că existe aceste întâlniri", a spus ea.

Cât priveşte soarta şefei DNA, Codruţa Kovesi, Dobrovolschi a fost la fel de reţinută în declaraţii. Întrebată dacă şefa DNA ar trebui să facă un pas în spate sau dacă şeful statului s-a întâlnit şi cu Kovesi, purtătorul de cuvânt a răspuns: "În acest moment, vă pot confirma doar faptul că a avut loc la Palatul Cotroceni o discuţie între domnul Preşedinte şi domnul Florian Coldea, pentru că domnul Preşedinte l-a chemat pe domnul Coldea la o astfel de discuţie. Alte comentarii, aşa cum am precizat, nu voi face."

Totuşi, Mădălina Dobrovolschi ne-a liniştit: şeful statului are cele mai bune informaţii. Întrebată dacă președintele a cerut informații de la Ministerul de Interne sau de la vreo altă instituție a statului în legătură cu ancheta care îl privește pe Sebastian Ghiță, ea a răspuns: "Ca de fiecare dată când vorbim despre existența unor informații, pot să declar deschis faptul că Președintele României este foarte informat. De fiecare dată când sunt subiecte sensibile deține cele mai multe informații și cele mai bune informații, dar concret despre acest subiect, dați-mi voie să mă limitez la declarația pe care am făcut-o inițial".   

Întrebată care va fi reacţia preşedintelui Iohannis în urma dezvăluirilor lui Sebastisan Ghiţă şi cum va acţiona şeful statului ca mediator, Dobrovolschi a spus că atunci când există speculații, discuții genul acesta, Administrația Prezidențială nu face comentarii. "Vorbim despre lucruri oficiale, lucruri care sunt confirmate, care pot fi confirmate public și care sunt comunicate public. Lucrul pe care îl putem comunica public este existența acestei întâlniri și existența acestei discuții", a adăugat ea.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră