Iohannis, săgeţi către Dragnea: Învăţaţi-i şi pe miniştri programul de guvernare

04 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis, săgeţi către Dragnea: Învăţaţi-i şi pe miniştri programul de guvernare

Şeful statului i-a felicitat pe noii miniştri pentru votul de încredere primit în Parlament, dar a adăugat că au o misiune grea, şi anume aceea de a onora promisiuni complicate. "Campania electorală nu e doar un circ mediatic. S-au făcut promisiuni şi de astea aţi fost votati. Şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să îmi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit de 3%, să creşteţi salariile, să scadeţi impozitul şi multe alte lucruri", a spus Iohannis.

El le-a dorit să aibă un mandat de succes, dar a ţinut să precizeze că are anumite aşteptări de la acest guvern. Este vorba despre respectarea clară, vizibilă şi declarată a orientării euroatlantice a României, sprijinirea unei justiţii independente, întărirea statului de drept, gestionarea responsabilă a economiei, în special a finanţelor.

"Este extrem de important ca după ce creşteţi toate salariile, scădeţi toate taxele şi impozitele, să ne găsim, totuşi, într-o zonă a sustenabilităţii, să avem o datorie publică rezonabilă, un deficit dacă se poate sub 3%, şi, foarte foarte important, cu toate aceste măsuri pe care le aveţi de îndeplinit să aveţi, vă rog, grijă ca economia României să crească", a subliniat şeful statului.

De asemenea, el a spus că e foarte important ca noul Guvern să se îngrijească de securitatea naţională, care garantează unitatea, integritatea şi independenţa teritorială. 

"Pentru noi nu contează doar stabilitatea internă, ci şi cea regională. România e o ţară care poate şi vrea să fie România putenică. România e şi poate să rămână un pol de stabilitate şi securitate în regiune. Pentru asta e nevoie să vă implicaţi cu toţii. Vă doresc mult succes cu toate acestea!", şi-a încheiat Iohannis discursul.

Înainte de părăsi sala unde a avut loc ceremonia, şeful statului a ţinut să-i salute pe "musafirii", Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi Valer Dorneanu, preşedintele CCR.

În plus, el s-a adresat lui Liviu Dragnea, rugându-l să-i înveţe pe miniştri programul de guvernare. "Domnul preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei", i-a spus Iohannis liderului PSD.

Şeful statului a făcut poza de grup, dar nu a oferit obişnuita şampanie după ceremonie. El a părăsit sala, lăsându-i pe cei prezenţi să se felicite între ei. Iohannis nu a dat alte declaraţii presei, dar le-a promis ziariştilor că zilele acestea se vor vedea mai des.

Alte stiri din Politic

Ultima oră