Iohannis către Guvern: Abandonaţi demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale!

30 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis către Guvern: Abandonaţi demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale!

Preşedintele Klaus Iohannis cere din nou Guvernulului să renunţe la ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal. Şeful statului a sugerat Executivului o măsură similară şi acum 10 zile, invocând reacţiile reprezentanţilor Parchetului General, DNA, Înaltei Curţi de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiilor magistraților și organizațiilor societății civile la proiectele pregătite de Ministerul Justiţiei .

"Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă", scrie luni, şeful statului, pe Facebook.

La 20 ianuarie, Iohannis scria pe reţeaua de socializare că proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt "neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație".

"Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă", susţinea şeful statului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră