Iohannis: Aştept rezolvarea crizei. Grindeanu: Săptămâna viitoare

16 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis: Aştept rezolvarea crizei. Grindeanu: Săptămâna viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis PSD şi guvernanţilor că aşteaptă rezolvarea crizei politice declanşate miercuri prin retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Grindeanu şi refuzul premierului de a demisiona din funcţie. 

”Din punct de vedere instituţional, aştept rezolvarea crizei”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni, cu ocazia primirii premierului luxemburghez, Xavier Bettel. Săptămâna viitoare, şeful statului nu va fi în ţară, urmând să plece într-o vizită de patru zile în Germania şi apoi la Bruxelles.

"Bun venit, deși avem o situație dificilă, trebuie să știți că sunteți foarte bine venit", s-a adresat șeful statului premierului luxemburghez. Bettel a susţinut că stabilitatea este importantă pentru vecinii României, familia europeană, cât și pentru investitori.

"Cum ați spus, am venit într-o situație dificilă, dar sper ca țara dumneavoastră să găsească stabilitatea, care este foarte importantă pentru vecinii voștri, familia europeană, cât și pentru, cum a spus premierul (Sorin Grindeanu — n.r.), investitori. De aceea este foarte important să găsiți curând stabilitate politică în țara dumneavoastră", a afirmat Bettel, conform agerpres.ro.

Premierul Grindeanu a declarat că lucrurile vor fi tranşate săptămâna viitoare, cu repectarea legilor şi a Constituţiei.

"Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile. Așa funcționează un stat de drept și așa funcționează un stat membru al Uniunii Europene, așa cum este România. Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de instabilitate politică, astfel încât să putem să oferim garanția stabilității pentru investitori, pentru cei care vor să vină să investească în economia noastră", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă comună cu premierul lexemburghez.

El a dat asigurări că nu e singur la muncă, fiind prezenţi şi ceilalţi miniştri. "Nu sunt singur. Așa cum v-am spus și ieri , toată lumea este la muncă", a mai spus premierul.

Alte stiri din Politic

Ultima oră