UPDATE. Noii miniştri din Cabinetul Grindeanu au depus jurământul

03 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Noii miniştri din Cabinetul Grindeanu au depus jurământul

Noul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii desfăşurate luni după-amiază la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au participat premierul Sorin Grindeanu, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, membri ai Guvernului, consilieri prezidențiali și de stat. "Succes, numai bine!", le-a urat șeful statului celor doi miniștri.

La finalul ceremoniei, președintele Iohannis a purtat scurte discuții cu premierul Sorin Grindeanu și cu șefii celor două Camere ale Parlamentului, relatează agrepres.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de revocare a doi miniştri din Cabinetul Grindeanu, precum şi decretele de numire a miniştrilor care le succed în funcţie. Astfel, Daniel Constantin a fost revocat din funcţiile de ministru al mediului şi vicepremier şi înlocuit cu Graţiela Gavrilescu.

Daniel Constantin a fost revocat din cele două funcţii după ce ALDE, partidul care l-a propus şi susţinut în Guvernul Grindeanu, i-a retras sprijinul politic în urma unor declaraţii contondente şi neînţelegeri cu liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

Graţiela Gavrilescu, care a mai fost ministru al Mediului în perioada decembrie 2014 -  noiembrie 2015, a fost revocată din funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi înlocuită cu Viorel Ilie, fost lider al senatorilor ALDE. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc luni, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră