Injurii şi ameninţări în Parlament: "E o grosolănie pe care nu o accept!"

19 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Injurii şi ameninţări în Parlament: "E o grosolănie pe care nu o accept!"

Abrogata Ordonanţă 13  privind modificarea Codurilor penale a dus la un conflict deschis între reprezentanţii USR Nicuşor Dan şi Cristian Ghinea şi cei ai majorităţii PSD-ALDE, Şerban Nicolae şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Stenograma şedinţei conducerii Parlamentului din 1 februarie, publicată recent, arată că cele două tabere şi-au aruncat injurii şi s-au ameninţat chiar cu acţiuni în justiţie pentru calomnie, conform stiri.tvr.ro  Disputa a plecat de la protestul pe care aleşii USR l-au organizat în Parlament, în semn de solidaritate cu oamenii ieşiţi în stradă.

Şerban Nicolae (PSD) : Domnule preşedinte, eu am fost pus într-o situaţie absolut inadmisibilă de către un grup de cetăţeni pe care nu-i cunosc. (...) Am fost apostrofat cu cuvintele: „hoţii" şi „să vă fie ruşine". Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui.

Cristian Ghinea (USR) : Domnule Nicolae, cetăţenii aceia erau nişte parlamentari, deputaţi şi senatori...

Nicuşor Dan (USR): Vreau doar să se consemneze că îmi însuşesc reproşurile pe care ei vi le aduc dumneavoastră, în întregime. Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine. (Aplauze.)

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu (ALDE) : (...) Dumneavoastră îndrăzniţi să vorbiţi, care aţi primit finanţări ilegale în campania electorală şi îndrăzniţi să aruncaţi calificative la alţii?! Mie mi-ar fi jenă în locul dumneavoastră.

Cristian Ghinea (USR) : Să ştiţi că asta este calomnie, domnule Tăriceanu...

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu (ALDE) : Să ştiţi că veţi fi tratat aşa cum trataţi pe ceilalţi. Din punctul meu de vedere sunteţi o mare decepţie, pentru că am crezut că aveţi măcar buna educaţie şi bunul simţ. Văd că nici acestea nu le aveţi. Cultură politică zero, evident.

Nicuşor Dan (USR) : Îmi permiteţi?

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu (ALDE) : Nu vă mai permit. Nu vă mai permit, pentru că dacă este să jigniţi aici colegii din Biroul permanent, nu vă mai permit. Eu conduc şedinţa şi am să vă dau cuvântul atunci când cred eu de cuviinţă. Da?

Alte stiri din Politic

Ultima oră