Comisia de Agricultura a respins interzicerea folosirii animalelor salbatice in programele de circ

28 Apr 2015
Comisia de Agricultura a respins interzicerea folosirii animalelor salbatice in programele de circ
Comisia pentru Agricultura de la Camera Deputatilor a respins proiectul de lege al deputatului Remus Cernea si prin care animalele salbatice nu mai puteau fi folosite in programele de circ.

Deputatul isi justifica initiativa prin faptul ca animalele sunt infometate si supuse la electrosocuri .” Acele numere de circ sunt rezultatul unei suferinte cumplite,numeroase specii ajung in acele retele de circuri si sunt victimele unei torturi pe tot restul vietii” a declarat Cernea.

Deputatii din comisie au respins aceasta propunere considerand ca lumea circului are un caracter educativ iar pentru multi copii e singurul loc in care pot vedea animale salbatice.Un alt deputat a atras atentia ca Remus Cernea risca sa-si faca dusmani toti copii iar un altul a observat ca se face o discriminare intre animalele salbatice si cele domestice, cele din urma fiind si ele chinuite. De aceea, au fost de acord membrii comisiei, s-ar impune o lege care sa protejeze de cruzime toate animalele. Proiectul lui Cernea a fost respins ,initial, si de Senat.  

Alte stiri din Politic

Ultima oră