Ce a făcut până acum Dragnea în SUA

19 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ce a făcut până acum Dragnea în SUA Galerie foto (2)

Aflat la Washington pentru a participa la ceremoniile de învestire a lui Donald Trump, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu viitorul consilier american pentru securitate naţională, Michael Flynn, şi cu şeful Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, Ed Royce. 

 "A fost o discuție agreabilă despre relațiile româno-americane. Domnul Royce a subliniat seriozitatea României confirmată de-a lungul timpului în mai multe momente dificile. I-am transmis la rândul meu atașamentul României față de parteneriatul strategic cu SUA, precum și angajamentul guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări. L-am asigurat totodată pe domnul Royce că #România va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice", afirmă Liviu Dragnea pe Facebook, despre întâlnirea de miercuri cu Royce.

Tot miercuri, în discuţiile cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate naţională din administraţia Trump, Dragnea a promis că România va aloca 2% din PIB pentru Apărare.

"Am discutat despre perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și despre faptul că securitatea națională și stabilitatea reprezintă doi factori esențiali pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni. L-am asigurat că actualul guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar dânsul mi-a confirmat interesul special al SUA față de România și dorința noii administrații americane de a dezvolta parteneriatul cu țara noastră.yce că #România va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice", a scris Dragnea pe Facebook.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră