12 candidaţi la Primăria Capitalei. Vineri începe campania electorală

05 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
12 candidaţi la Primăria Capitalei. Vineri începe campania electorală

Este vorba despre Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (PSD), Cătălin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Nicușor Dan (USB), Iulia Gorea-Costin (PNŢCD), Mirel Amariţei (ProDemo), Niculae Neamţu (Partidul Republican), Petrică Dima (PSR), Adrian Severin (PDS) şi Cătălin Berenghi (independent).

Conform calendarului electoral aprobat de Guvern, campania electorală va începe vineri, 6 mai, ora 7:00 şi se va încheia sâmbătă, 4 iunie, ora 7:00. Conform Legii 115/2015, este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

De asemenea,  în campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă. În sensul prezentei legi, prin
discurs care instigă la ură şi la discriminare se înţelege atât discursul, cât şi mesajele de propagandă electorală exprimate în formă scrisă sau prin viu grai care incită, promovează sau justifică ura rasială, xenofobia, antisemitismul, alte forme de ură bazate pe intoleranţă sau orice altă formă de discriminare.

Legea mai prevede că în campania electorală sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă sau etnică, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase. Cu 48 de ore înainte de ziua votării sunt interzise: prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de spoturi de publicitate electorală; invitarea sau prezentarea candidaţilor în programe audio-video şi comentarii privind campania electorală.

Alte stiri din Politic

Ultima oră