UPDATE: Unanimitate în PNL. Cioloş, candidat pentru postul de premier

24 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: Unanimitate în PNL. Cioloş, candidat pentru postul de premier

Anunţul privind propunerea lui Dacian Cioloş a fost făcut luni de liderul PNL, Alina Gorghiu, care a spus că o va înainta Biroului Politic Național al partidului. "Dacian Cioloș va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care își vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Național trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu, înainte de ședința conducerii PNL.

Gorghiu a explicat că desemnarea lui Cioloş pentru postul de premier, care nu este membru al partidului, nu ridică probleme din punct de vedere al Statutului PNL. Ea a mai spus că nu a discutat cu Cioloş despre participarea sa la mitingul de lansare a candidaţilor PNL, programat pe 5 noiembrie, şi nici la campania electorală.

Întrebat joi, în cadrul unui interviu acordat Hotnews.ro, dacă va merge la mitingurile electorale, inclusiv la cel anunţat de PNL pe 5 noiembrie, Cioloş a răspuns: "Nu stiu, o sa vad care e scopul, care sunt obiectivele unei astfel de intalniri. E normal sa existe locuri in care sa transmiti niste mesaje oamenilor. Am spus insa ca, nefiind candidat la alegeri, nu o sa particip la campania electorala ca un politician candidat, insa mi se pare normal sa folosesc anumite instrumente pentru a putea transmite mesaje sau pentru a raspunde la anumite intrebari. (...) Deci o sa vad in functie de cazuri, dar, de principiu, nu intentionez sa ma implic in campanie, cu atat mai mult cu cat mai trebuie sa guvernam, mai avem lucruri de facut pana la sfarsitul mandatului acestui guvern".

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră