Tăriceanu: Iohannis, parte a unui plan ocult împotriva poporului român

29 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu: Iohannis, parte a unui plan ocult împotriva poporului român

"Vinerea trecută, am propus în numele ALDE, partidelor și președintelui României un acord politic, prin care fiecare urma să se oblige să respecte verdictul urnelor din 11 decembrie.(...) Președintele Iohannis a etichetat propunerea mea drept „obrăznicie politică”. Până azi, am evitat să dau o replică, pentru ca n-am știut dacă e doar o exprimare nefericită sau o stare de nervozitate, de moment, a președintelui", scrie liderul ALDE pe Facebook.

El reaminteşte declaraţia preşedintelui Iohannnis: „Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să își declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare... Atunci când dl. Cioloș consideră că trebuie să îmi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre în vreun fel în această campanie electorală, va ști să mă anunțe”.

Tăriceanu spune că din această declaraţie a înțeles că, indiferent de ceea ce vor vota românii pe 11 decembrie, președintele îl va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL, Dacian Cioloș.

"Doresc să subliniez că declarația de azi a președintelui României este un atac direct, brutal și imediat la democrație. Este limpede că domnul președinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român și a libertăților câștigate la Revoluție. Îi atrag atenția domnului președinte, cu tot respectul datorat funcției sale, că își asumă o grea responsabilitate și consecințele care decurg de aici acum, când, într-un total dispreț față de Constituție, s-a angajat deschis într-o campanie electorală partizană", mai scrie liderul ALDE.

Citiţi şi: 

Dragnea: Ce decide amicul lui Iohannis e mai important

Iohannis îi dă un "ultimatum" lui Cioloș

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră