Cioloș vrea să știe dacă România este pregătită să facă faţă unei catastrofe

29 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Cioloș vrea să știe dacă România este pregătită să facă faţă unei catastrofe

”Aş vrea să cer Ministerului de Interne şi Ministerului Dezvoltării ca, în termen de două săptămâni, să vină cu o analiză a modului în care noi, România, suntem pregătiţi în momentul de faţă să facem faţă unei astfel de catastrofe şi să vedem ce măsuri mai trebuie luate. Ştiu că la nivelul ISU, în urma accidentului de la Colectiv, au fost luate anumite măsuri pentru a îmbunătăţi capacitatea de reacţie şi pentru a clarifica rolul şi responsabilităţiile. Ştiu că sunt şi programe de dotare. Aş vrea să avem şi o astfel de informare şi în guvern care să fie publică.

Știu că la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în urma accidentului de la Colectiv, au fost luate anumite măsuri pentru a îmbunătăți capacitatea de reacție și pentru a clarifica rolul și responsabilitățile. Știu că sunt și programe de dotare. (...) Și, la fel, știu că Ministerul Dezvoltării (...) a inițiat mai multe măsuri și are o analiză legat de situația în care se află mai multe clădiri care sunt supuse unor riscuri într-o astfel de situație de catastrofă”, a declarat Cioloş.

De asemenea, premierul a anunțat că Executivul va adopta un prim pachet de măsuri de sprijin pentru românii răniți și afectați de cutremurul din Italia.

"Am pus pe agenda ședinței de Guvern extraordinare de astăzi un prim pachet de măsuri de sprijin pentru românii răniți și afectați de cutremurul din Italia. (...) Avem, deci, astăzi pe agenda ședinței o Hotărâre de Guvern pregătită de Ministerul Muncii și de Ministerul de Externe prin care urmează să acordăm ajutoare de urgență pentru rudele persoanelor decedate. Totodată, vom asigura sprijin și pentru rudele celor care se deplasează din România în Italia pentru a ajuta persoanele care au fost afectate de această catastrofă. Avem, totodată, un ajutor specific pe care îl propunem pentru copiii care au rămas orfani", a mai spus Dacian Cioloș.

Citește și: România se pregătește pentru marele cutremur. INFP a publicat HARTA ZONELOR SEISMOGENE cu risc ridicat (VIDEO)

Alte stiri din Politic

Ultima oră