Iohannis şi-a găsit deja aliaţi pentru Brigada Multinaţională NATO

26 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis şi-a găsit deja aliaţi pentru Brigada Multinaţională NATO

"Pot să vă spun că avem deja răspunsuri favorabile, fără să se fi concretizat decât la unele, în ceea ce priveşte participarea la brigada multinaţională de la cel puţin şase aliaţi", a spus Iohannis.

Şeful statului a spus că brigada mutinaţională se va constitui în martie-aprilie anul viitor. "Suntem destul de ambiţioşi şi militarii noştri au propus martie sau aprilie ca şi perioadă de constituire a acestei brigăzi multinaţionale, asta înseamnă declararea capacităţii iniţiale, în termeni de specialitate'', a explicat şeful statului.

Conform preşedintelui, Polonia şi-a anunţat deja participarea cu o companie, iar Bulgaria, cu aproximativ  400 militari. Şeful statului a mai spus că negocierile merg foarte bine şi că vor fi suficienţi militari de la mai multi aliaţi. De asemenea, Iohannis a anunţat instituirea un grup de lucru care, începând de mâine, sub conducerea Consilierului pentru Securitate Naţională din Administraţia Prezidenţială, va pregăti toate demersurile necesare.

"Ca iniţiative concrete pentru România, vom avea o brigadă multinaţională. Astfel, şi acest punct din mandatul României a fost îndeplinit. La această brigadă în cadrul Summitului şi-au anunţat până acum contribuţii certe Polonia cu o companie şi a fost reconfirmată contribuţia Bulgariei, care vine cu un batalion. Am derulat şi în aceste zile şi vom continua discuţiile cu alţi aliaţi pentru alte contribuţii, dar semnele sunt foarte bune. România, la rândul său, îşi asumă partea sa de responsabilitate şi contribuie cu o companie de infanterie cu elemente de sprijin logistic la efortul NATO din Polonia. Deci noi participăm cu o companie în Polonia", a declarat şeful statului, pe 9 iulie, după summit-ul NATO de la Varşovia.

Alte stiri din Politic

Ultima oră