Zgonea a contestat cererea PSD privind revocarea sa de la şefia Camerei

04 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Zgonea a contestat cererea PSD privind revocarea sa de la şefia Camerei

"În statutul PSD, excluderea este deîndată. Regulamentul Camerei este lege pentru mine, iar eu, ca preşedinte, sunt garantul respectării ei. Eu nu mai sunt membru PSD, ci sunt deputat neafiliat. Solicitarea grupului parlamentar PSD este nelegală. Nu voi permite acest jihad anti justiţie", a declarat Zgonea.

El a mai spus că în şedinţa grupului parlamentar al PSD au fost colegi care au spus că este nevoie de un preşedinte al Camerei Deputaţilor care să îi protejeze de puşcărie.

„Am văzut ca sunt colegi care au vrut să-și modifice legile acolo unde au dosare de corupție, acum vor să le modifice acolo unde încalcă legislația rutieră, acest model de a face politică în România trebuie să dispară. Am observat că ieri la grupul parlamentar PSD când s-a cerut pe bună dreptate procedurală în jurul orei 15.30 a fost informată excluderea mea din partid și grupul parlamentar a luat act și a votat cererea de revocare. Au fost trei discuții, toate axate pe aceleași chestiuni că avem nevoie de un președinte care să nu ne bage în pușcărie, să schimbăm legile, să nu mai fim funcționari publici, să nu ne mai hărțuiască, nu știu cine îi hărțuiește”, a spus Valeriu Zgonea.

Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților în care s-a discutat cererea de revocare a lui Zgonea a fost suspendată. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a explicat că motivul a fost legat de faptul că liderii de grup nu au ajuns la un consens, conform agerpres.ro.

El a precizat că liderul grupului PSD, Florin Pâslaru, a susținut că are dreptul de a cere revocarea, deoarece nu a fost făcut niciun anunț în plen cu privire la faptul că Zgonea a devenit deputat neafiliat.

Ulterior, PSD a dat un comunicat în care îl acuză pe Zgonea că se agaţă de funcţie. "Încercarea lui Valeriu Zgonea de a se agăța, prin tertipuri procedurale, de funcția de președinte al Camerei Deputaților este ridicolă și tristă. Valeriu Zgonea a fost ales în această funcție în calitatea sa de membru al PSD și nu în virtutea unor calități personale speciale. Este regretabil că un om, pe care PSD l-a sprijinit pentru o demnitate atât de importantă în statul român, și-a pierdut complet decența, aruncând cu noroi și făcând circ", se arată în comunicatul PSD.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacşu, a declarat miercuri că obiectivul partidului nu va mai fi revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ci câştigarea alegerilor locale.

"Observând cu câtă obstinaţie se ţine de scaun domnul Zgonea cred că o să luăm o decizie în forul politic al partidului, sunt absolut sigur că ne vom aşeza mai mult pe campanie electorală. Luăm în calcul o astfel de variantă (de amânare -n.r.) noi nu avem de gând să excedăm un scandal", a declarat Marian Neacşu.

El a spus că subiectul revocării lui Valeriu Zgonea ar putea fi reluat după alegerile locale din 5 iunie.

"Eu nu cred că până atunci o să mai discutăm lucrul acesta în partid, pentrui că chiar nu ne interesează în mod deosebit acest lucru. E foarte puţin important pentru noi cine va conduce lucrările Camerei în continuare, în condiţiile în care opinăm că cea mai mare a parlamentarilor se va ocupa de campania electorală şi tot mai puţin de ceea ce se întâmplă aici", a afirmat Neacşu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră