Zegrean: Respingerea lui Sevil Shhaideh nu e motiv de suspendare

27 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Zegrean: Respingerea lui Sevil Shhaideh nu e motiv de suspendare

Augustin Zegrean spune că Legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele. "Constituția spune că în urma discuțiilor cu partidele care au câștigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune", a explicat fostul şef al CCR pentru Agerpres.

Conform Constituţiei, "preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament". De asemenea, articolul 103 prevede că "preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament".

Întrebat cum comentează ideea suspendării președintelui din cauza respingerii propunerii PSD pentru funcția de premier, Augustin Zegrean a spus că șeful statului doar "își face treaba".

"Ăsta ar fi un motiv de suspendare? El își face treaba. Constituția îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă", a adăugat fostul președinte al CCR.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră