William Brînză, săltat de DIICOT. Ce îl leagă de Elena Udrea şi Dan Diaconescu

14 Mai 2015
William Brînză, săltat de DIICOT. Ce îl leagă de Elena Udrea şi Dan Diaconescu
În noiembrie 2014, 14 candidaţi se înscriau în cursa pentru prezidenţiale. De la independenţi, la partide nou înfiinţate, programele de guvernare se întreceau în promisiuni. Cinci luni mai târziu, trei dintre fostii prezidenţiabili se află după gratii sau au probleme cu legea.
Joi, 14 mai, William Branza a fost ridicat de procurorii DIICOT si dus la audieri in legatura cu un dosar in care este acuzat de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup de infractional organizat, anunta Agerpres. Potrivit DIICOT, prejudiciul retinut in sarcina lui William Brinza este de aproximativ un milion de euro, procurorii instituind sechestru pe averea acestuia. William Brînză a fost plasat sub control judiciar.

William Brănză este ultimul dintr-o listă interesantă de politicieni care în noiembrie erau candidaţi la prezidenţiale, pentru ca mai apoi să cunoască arestul.

Elena Udrea - 72 de zile în arest preventiv

Candidat din partea PMP pentru funcţia supremă în stat, Elena Udrea a ajuns la începutul anului 2015 la DNA. De la tribunele electorale, Elena Udrea a putu fi văzut, câteva luni mai târziu, la tribuna Parlamentului unde cerea colegilor să nu o trimită în arest.

Cu 4 cereri de arestare emise pe numele ei de către procurorii DNA, Elena Udrea a fost reţinută atât în dosarul Gala Bute cât şi în dosarul Microsoft. În acest moment, fostul ministru a fost plasat în arest la domiciliu. Elena Udrea a stat în arest preventiv 72 de zile, între care ultimele la Penitenciarul Târgşor.

Dan Diaconescu – cinci ani de închisoare

În noiembrie 2014, Dan Diaconescu le vorbea românilor despre planurile sale pentru ţară. Participa la emisiuni în care promitea bani fiecărui om, dacă va fi ales preşedinte. Între timp, dan Diaconescu şi-a pierdut şi alegerile şi libertatea.
Potrivit unor surse judiciare, joi, 14 mai, Dan Diaconescu a fost adus la DNA pentru declaraţii în dosarul lui Marian Vanghelie.

În luna martie, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Dan Diaconescu a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa şi dus la Penitenciarul Rahova, fondatorul OTV declarând că i-au închis televiziunile, partidul, iar acum îl închid şi pe el.

Alte stiri din Politic

Ultima oră