Votul UDMR la moţiunea de cenzură: După conştiinţă, dar nu împotrivă!

09 Iun 2015
Votul UDMR la moţiunea de cenzură: După conştiinţă, dar nu împotrivă!
Parlamentarii UDMR vor vota moţiunea de cenzură a PNL, după conştiinţă, dar nu împotriva acesteia, a anunţat astăzi preşedintele UDMR, Kelemn Hunor, admiţând totodată că premierul Ponta se află într-o situaţie imposibilă.

”Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură fiindcă suntem în Opoziţie. Avem o problemă în ceea ce priveşte subiectul principal al moţiunii, privind votul prin corespondenţă - este treaba Parlamentului, nu este treaba Guvernului”, a spus liderul UDMR.

El a admis că în privinţa neorganizării alegerilor parţiale după vacantarea unor posturi în Parlament şi în administraţia locală, semnalată în moţiunea PNL, Guvernul a greşit şi poate fi sancţionat.

“Vom fi prezenti vineri în sală, vom spune acolo exact ce avem de spus faţă de moţiunea de cenzură, faţă de Guvernul Ponta şi, fiind vot secret, fiecare va vota după conştiinţă, dar nu împotriva moţiunii de cenzură”, a precizat Kelemen Hunor.

El a mai spus că, în urma acuzaţiilor DNA, premierul Ponta se află într-o situaţie imposibilă, întrebându-se ce se va întâmpla dacă procurorul de caz îl va pune pe şeful Executivului sub control judiciar.

”Este o situaţie imposibilă atât pentru Guvern, cât şi pentru Victor Ponta. Marja de mişcare a premierului este destul de scăzută în ceea ce priveşte acţiunile politice, mai ales pe plan internaţional. Dacă mâine procurorul îl pune sub control judiciar pe premier, ce vom face?Premierul trebuie să găsească o ieşire, este o situaţie politică aproape imposibilă. Eu nu pot sa dau sfaturi premierului sau Guvenului. Şi guvernul, şi coaliţia majoritară şi tot ce înseamnă administraţia centrală are o problemă foarte serioasă”, a mai spus Kelemen Hunor. 

UDMR are 25 de parlamentari, 17 deputaţi şi opt senatori, iar PNL, pentru a trece moţiunea de cenzură, mai are nevoie de 105 voturi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră