Început cu stângul: Comisia SIE nu a avut cvorum să-i dea aviz lui Ungureanu

30 Iun 2015
Început cu stângul: Comisia SIE nu a avut cvorum să-i dea aviz lui Ungureanu
Parlamentarii PSD nu s-au prezentat azi la Comisia SIE pentru a-l audia şi a-i da aviz lui Mihai Răzvan Ungureanu, propus de preşedintele Iohannis pentru şefia Serviciului Român de Informaţii Externe. Avizul este consultativ.

"În consecință, am constatat că nu s-a întrunit cvorumul. Am alcătuit câte o adresă către Biroul permanent al Camerei Deputaților și al Senatului, pentru că este o comisie mixtă, și la ora 17,00, în plen, vom hotărî ce se întâmplă mai departe. Eu presupun că vom cere plenului, care este suveran, să ia la cunoștință că nu s-au prezentat colegii noștri, să procedeze ca atare și eu consider că se poate trece la vot, pentru că oricum acest aviz este consultativ", a afirmat şeful Comisiei SIE, Mihăiţă Calimente, citat de agerpres.ro.

Cu toate acestea, Calimente spune că în plen, lucrurile vor evolua în mod normal și "MRU va primi votul de care are nevoie ca să fie numit director la SIE". El a admis însă că, dacă nu va fi cvorum la ședința Camerelor reunite ale Parlamentului, "lucrurile se schimbă" și numirea nu poate fi făcută.

"În mod sigur, avem nevoie de 278 de parlamentari prezenți, așa cum s-a întâmplat și la strategia de apărare și securitate, când am avut 282, eu cred că vom întruni și astăzi numărul de voturi necesare", a susținut Calimente, spunând că liberalii vor reuși să asigure cvorumul de ședință.

Pentru a putea fi v alidat la şefia SIE, Ungureanu are nevoie de minim voturile a jumătate plus unu din numărul senatorilor şi deputaţilor prezenţi la şedinţă, respectiv 140 de voturi, în cazul cvorumului minim de lucru de 278 de parlamentari.

Alte stiri din Politic

Ultima oră