UPDATE. Un nou vot pentru revocarea lui Zgonea. Regulamentul Camerei, modificat

17 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Un nou vot pentru revocarea lui Zgonea. Regulamentul Camerei, modificat

Articolul 26 din Regulament va fi modificat astfel încât preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat la propunerea grupului parlamentar care l-a propus în această funcţie, a precizat deputatul PSD Florin Iordache, membru în Comisia de Regulament.

A doua modificare vizează punerea în acord a Regulamentului cu o interpretare dată de Comisia parlamentară pentru statutul deputatilor si senatorilor, conform căreia, odată cu retragerea sprijinului politic, preşedintele Camerei Deputaţilor îşi pierde funcţia.

De altfel, Comisia permanentă privind statutul parlamentarilor a decis marți, cu cinci voturi "pentru" și unul "împotrivă", că Valeriu Zgonea își pierde funcția de președinte al Camerei Deputaților automat după ce a rămas fără sprijinul politic al grupului care l-a propus.

"Am fost șase din opt membri ai comisiei. S-a votat cu cinci la unu ceea ce se discutase în ședința de marțea trecută (10 mai — n.r.). Nu e loc de interpretare, articolul 32 alin. 3 spune clar că, acolo unde își pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator își pierde postul care l-a obținut prin acest sprijin politic", a declarat președintele Comisiei pentru statut, Bogdan Niculescu-Duvăz, conform agerpres.ro. Conform acestuia, punctul de vedere al comisiei va fi transmis Birourilor permanente reunite, care vor constata dacă s-a respectat articolul 32 din statutul deputaților și senatorilor.

 Decizia Comisiei pentru Statut şi declaraţiile lui Duvăz vin după ce liderul PSD, Liviu Dragnea a susținut, luni, că revocarea lui Zgonea se va face după modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor.

"Așteptăm să se modifice regulamentul, după care introducem cererea de revocare și, atunci, toate măștile lui să plece. Comisia de regulament va propune plenului modificări la regulament și, după ce se aprobă, urmează pasul doi: revocarea. Este foarte simplu — să se pună în acord Regulamentul Camerei Deputaților cu decizia Curții Constituționale. Nu e nimic complicat. De ce nu au făcut lucrul ăsta, probabil că ăsta era motivul ca să fie acoperit sau protejat", a susținut liderul PSD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră