Mihai Răzvan Ungureanu, validat de Parlament la şefia SIE

30 Iun 2015
Mihai Răzvan Ungureanu, validat de Parlament la şefia SIE

Mihai Răzvan Ungureanu a fost validat de plenul reunit al Parlamentului la conducerea SIE cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă". Cinci parlamentari nu au votat. După vot, Ungureanu a depus jurământul în faţa celor două camere reunite ale Parlamentului.

Ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care Mihai-Răzvan Ungureanu va fi validat în funcția de director al SIE a început. La ședință sunt prezenți 286 de parlamentari, cu 8 mai mult decât minimul necesar, iar pentru a fi validat, Ungureanu trebuie să întrunească jumătate plus unu din voturile acestora, respectiv 144 de voturi. Votul este secret cu buletine de vot.

Conform agerpres.ro, de la PNL nu și-au înregistrat prezența Crin Antonescu, Ben-Oni Ardelean (învoit), Lucian Iliescu, Steliana Miron, Varujan Vosganian, Adrian Oros, Valentin Rusu, Marin Almăjanu, Elena Uioreanu, Mircea Lubanovici și Daniel Zamfir.

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că, în cazul în care parlamentari liberali vor absenta nemotivat la votul în plenul reunit pentru Mihai-Răzvan Ungureanu, propus de președintele Iohannis la șefia SIE, se vor aplica sancțiuni împotriva acestora, însă a susținut că nu are motive să creadă că acest lucru se va întâmpla.

El a precizat că cinci parlamentari vor absenta motivat — trei cazuri medicale, iar doi liberali sunt plecați în străinătate.

Schimb de replici acide UDMR-PSD

"Îl pot înțelege pe domnul Kelemen Hunor care a venit tocmai de la Budapesta astăzi pentru a-l reînscăuna pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu, cel care a făcut cadou statului maghiar moștenirea Gojdu", a afirmat liderul deputaților social-democrați, Marian Neacșu, în plenul Parlamentului, la dezbaterile privind validarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

"Mă bucur că dl lider al grupului PSD mă înțelege. Mă bucur că a ajuns la această înțelepciune. Eu am stat alături de Victor Ponta și nu mi-a fost ușor. Nu din cauza lui Victor Ponta, din cauza unor colegi ai dvs, dl Neacșu. Nu mi-a fost ușor, dar mi-am respectat cuvântul și voi veni la serviciu și de la Miercurea Ciuc ,și de la Cluj, și voi veni și de pe Lună pentru oameni care și-au respectat cuvântul față de mine, față de noi", a răspuns liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Alte stiri din Politic

Ultima oră