Vine Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie? ANUNŢUL făcut de Administraţia Prezidenţială

30 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
Vine Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie? ANUNŢUL făcut de Administraţia Prezidenţială

Va veni mâine- la primul său 1 Decembrie în calitate de preşedintele României- Klaus Iohannis la parada organizată de Ziua Naţională?  Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele va susţine marţi, la ora 10:00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

De la ora 11:00, președintele Iohannis va participa la parada militară organizată de 1 Decembrie în Piaţa Constituţiei, din Bucureşti, iar la ora 14:00 va susţine, de la Palatul Cotroceni, o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatre de operaţii. De asemenea, de la ora 15:00, preşedintele va înainta în grad mai mulţi ofiţeri într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni iar de la ora 16:00 va decora mai mulți membri ai Academiei Române, postul „Radio France International” și reprezentanții „Agenției Spațiale Române”.

Recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, anulată

Recepţia de la Palatul Cotroceni, organizată în fiecare an de 1 Decembrie, nu se va mai ţine anul acesta. Hotărârea a fost luată în urma tragediei din Clubul Colectiv. Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când recepţia nu are loc. La eveniment erau invitaţi, de obicei, premierul, preşedinţii celor două Camere, parlamentari, judecătorii Curţii Constituţionale, Patriarhul Daniel şi alţi demnitari.

Alte stiri din Politic

Ultima oră