Ponta, despre relaţia cu şeful statului: Când mă sună preşedintele pe hârtie, dl Iohannis, răspund

27 Iul 2015
Ponta, despre relaţia cu şeful statului: Când mă sună preşedintele pe hârtie, dl Iohannis, răspund
Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că, în ciuda afirmaţiiilor lui Dan Mihalache, şeful cancelariei prezidenţiale, el îi răspunde la telefon preşedintelui "pe hîrtie", Klaus Iohannis, atunci când îl sună.

"Cum să nu răspund la telefon? Acum, când mă sună președintele României, domnul Dan Mihalache, nu răspund, e adevărat, dar când mă sună președintele pe hârtie, domnul Iohannis, sigur că răspund", a afirmat premierul, înainte de ședința BPN al PSD.

Ponta a fost întrebat la sediul PSD despre afirmația șefului Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, potrivit căreia Administrația Prezidențială nu ar mai putea avea o conversație cu el încât nu ar mai răspunde la telefon și le-ar fi închis toate căile de comunicare. 

„Deci, domnul Ponta nu mai nimerește telefoanele, nu mai știe să discute cu președintele României de la ceva vreme, cam din iunie", a declarat sîmbătă Mihalache, la Antena 3. El i-a reproşat premierului că tratează Palatul Cotroceni ca pe o cutie poştală, dând exemplul nominalizării lui Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor.

" Poate că ar fi fost de evitat anumite lucruri care au provenit și din lipsa de comunicare, respectiv haideți să vorbim despre nominalizarea domnului Fifor la Ministerul Transporturilor, de Codul Fiscal. Adică nu poți pur și simplu să lași o hârtie la Palatul Cotroceni și să ne spui, constituțional corect: În propunem pe domnul Fifor. Nu se face așa. (…) Președinția României nu este o cutie poștală în care lași ceva și după aceea aștepți ca lucrurile să se întâmple. Nu-i nici notariat deși, și la notariat te duci cu împricinatul de mână când semnezi contractul", a mai spus Mihalache.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră