Victor Ponta: "It's the economy". Le recomand politrucilor și politicienilor să citească datele oficiale ale ministerului Finanțelor

26 Aug 2015
Victor Ponta:
Premierul Victor Ponta le recomandă politicienilor și politrucilor să citească datele oficiale al Ministerului Finanțelor Publice înainte e a critica politica Guvernului său.
 
"Este important ca în ce privește politicile economice și sociale ale țării ( inclusiv Noul Cod Fiscal) să vorbim cu date și informații certe / nu după ureche sau după interese politice meschine. Pentru întâlnirea de mâine a partidelor parlamentare este bine ca toți ( și politicienii și politrucii) să citească datele oficiale pe primele 7 luni - excedent bugetar, încasări mai mari ( în special din TVA) , creștere netă a investițiilor și a exporturilor! It's the economy", a scris premierul pe Facebook.
 
Potrivit datelor MFP, excedentul bugetar a ajuns la 1,06% din PIB, după primele 7 luni din 2015. Avem încasări mai mari ca anul trecut - veniturile la buget sunt cu 9,9% mai mari (în termeni nominali), iar la încasările din TVA s-a înregistrat o creștere de +15,5%.
 
"Totodată, avem o creștere semnificativă (+33,5% față de aceeași perioadă din 2014) a cheltuielilor pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Cheltuielile pentru investiții au fost cu 6% mai mari (nominal) față de anul precedent!", a mai scris Ponta pe rețeaua de socializare.

Alte stiri din Politic

Ultima oră