Vanghelie şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 5

26 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Vanghelie şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 5

Marian Vanghelie a declarat pentru News.ro că a strâns în jur de 10.000 de semnături de susţinere.”Am strâns în jur de 10.000 de semnături. Nu ştiu exact. Nu m-am ocupat. Depunem la toate primăriile de sector astăzi candidaturile. La Primăria Generală a Capitalei îşi va depune candidatura Adrian Severin”, a spus edilul suspendat.

Pentru a-şi depune candidatura la Primăria Sectorului 5, Marian Vanghelie avea nevoie de 2.484 de semnături de susţinere, adică 1% din numărul alegătorilor din sector. El a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Vanghelie este acuzat că în perioada 2006 – 2014, în calitate de primar al Sectorului 5, ar fi cerut şi ar fi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, pentru a favoriza firmele acestuia.

Candidatul PDS la Primăria Capitalei, Adrian Severin, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Fostul europarlamentar a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce în decembrie 2010 – martie 2011 a fost înregistrat de doi jurnaliști de la publicația britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigație sub acoperire, cînd accepta să i se plăteasca 100.000 euro anual, în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră