Val de susţinere în PSD pentru premierul Victor Ponta

06 Iun 2015
Val de susţinere în PSD pentru premierul Victor Ponta
Cum era de aşteptat, parlamentari şi mai multe organizaţii ale PSD îi cer premierului Ponta să nu demisioneze din fruntea Guvernului, atât timp cât are susţinerea Parlamentului,  şi să îşi ducă mandatul până la capăt.

Astfel, parlamentarii PSD de Dâmboviţa Leonardo Badea, Carmen Moldova, Zisu Stanciu şi Ionuț Săvoiu consideră că acuzațiile aduse la adresa premierului Victor Ponta sunt forțate și suspecte, în contextul în care acestea vin exact în ziua depunerii moțiunii de cenzură de către PNL.

“Parlamentarii dâmbovițeni își exprimă în mod ferm susținerea Premierului Victor Ponta care trebuie să continue programul de guvernare”, se arată într-un comunicat al PSD Dâmboviţa.

De asemenea, PSD Constanța consideră că Victor Ponta trebuie să își ducă la capăt mandatul de prim-ministru și președinte PSD, mai ales că “sub guvernarea sa România a obținut rezultate economice și sociale foarte bune”, se arată într-un comunicat semnat de liderul PSD Constanța, senatorul Nicolae Moga.

Constantin Rădulescu, președintele interimar al PSD Vâlcea, afirmă, la rândul său, că rezultatele de pînă acum îl recomandă pe Victor Ponta să rămână în continuare prim-ministru. “Totodată, Guvernul este rezultatul votului dat de cetățenii români în anul 2012 și trebuie să-și ducă mandatul până la capăt.(…) Revin și spun că nu sunt de acord ca premierul să-și dea demisia tocmai acum când România înregistrează un trend pozitiv din punct de vedere economic și social”, spune liderul PSD Vlcea.

“Colegii social-democrați din județul Bistrița-Năsăud îi cer lui Victor Ponta să rămână în fruntea Guvernului, atâta timp cât are susținerea Parlamentului. Considerăm ca separația puterilor în stat este fundamentul democrației. (…) Credem că premierul Victor Ponta trebuie să-și continue mandatul atâta timp cât are susținerea Parlamentului, calitatea acestuia de suspect într-un dosar și apariția acestor acuze tocmai în ziua depunerii unei moțiuni de cenzură fiind elemente pe care le considerăm parte a unei bătălii politice netransparente, care de această dată a mers prea departe. (…) Suntem alături de premierul Victor Ponta”, se arată într-un comunicat al PSD Bistriţa Năsăud.

Şi PSD Olt susţine că Victor Ponta trebuie să-și continue mandatul de premier cu care a fost învestit de cetățeni la alegerile din anul 2012.
“Într-un stat democratic, nimeni nu poate schimba voința populației doar pentru a prelua puterea cu orice preț pentru că acea putere nu mai este legitimă. Considerăm că ceea ce s-a întâmplat azi, când opoziția a depus o moțiune de cenzură, nu este o simplă coincidență și a avut loc o imixtiune a justiției în politic, o adevărată lovitură de stat (…) Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Olt va fi în continuare alături de prim-ministrul și președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, și îl va susține în proiectul 'România Puternică' până la capăt”, spun social-democraţii olteni.

Mesaje de solidaritatea şi susţinere a premierului Ponta au venit şi de la PSD Bihor, PSD Argeş, PSD sector 4, PSD Bacău.

“Organizația Județeană Bihor a Partidului Social Democrat își exprimă solidaritatea cu domnul Victor Ponta, prim-ministrul României și președinte al Partidului Social Democrat și consideră că acesta trebuie să rămână premier, rezultatele guvernării reprezentând argumentul determinant.(…) Demersul domnului Klaus Johannis, privind solicitarea de demisie a premierului nu este decât o abordare politicianistă menită a destabiliza situația politică și a sprijini PNL în demersurile sale. Mai mult decât atât, președintele României a abandonat poziția de neutralitate politică și încalcă prevederile Constituției”, afirmă pesediştii bihoreni.

Totodată, Organizația PSD Sector 4 atrage atenţia “asupra importanței respectării principiului separației puterilor în stat, apărat de Constituția României, care asigură cadrul necesar împotriva oricăror abuzuri a puterii judecătorești asupra celorlalte puteri în stat și invers, în beneficiul stabilității economice și sociale a României”.

“Organizația PSD Argeș își exprimă solidaritatea cu președintele PSD, Victor Ponta, în demersurile sale de a-și demonstra nevinovăția. Considerăm că domnul Victor Ponta trebuie să rămână premier în conformitate cu mandatul acordat de Parlamentul României în baza procedurilor constituționale precum și datorită rezultatelor pozitive ale guvernării”, transmit şi social-democraţii argeşeni.

PSD Bacău îl susține pe premierul Victor Ponta și consideră că acesta trebuie să ducă până la capăt mandatul de prim-ministru. "Este evident că o luptă politică se pierde sau se câștigă în Parlamentul României iar cei 3 ani de bună guvernare reprezintă cea mai bună carte de vizită pe care un guvern al României a avut-o în ultimii 25 de ani. Este nevoie de stabilitate politică iar interesul național presupune un guvern ales în mod democratic, ce își duce mandatul la capăt, asigurând o reprezentare a tuturor cetățenilor așa cum au decis aceștia în alegerile din 2012, un guvern corect și performant care aparține doar poporului român", se arată într-un comunicat al PSD Bacău.

Declaraţii de susţinere a premierului Ponta au mai făcut şi organizaţiile PSD Gorj, Timiş şi Cluj.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră