UPDATE. Noii miniştri din Cabinetul Grindeanu au depus jurământul

23 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Noii miniştri din Cabinetul Grindeanu au depus jurământul

Noii miniștri ai Justiției - Tudorel Toader, Economiei - Mihai Tudose, Mediului de Afaceri - Alexandru Petrescu și ministrul delegat pentru Fonduri Europene - Rovana Plumb au depus joi jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a afirmat în discursul ţinut cu ocazia ceremoniei de învestitură că prima remaniere a Guvernului este o "mișcare bună, de întărire a echipei guvernamentale".

"Așadar, nu îmi rămâne decât să vă doresc mult succes, să reușiți să transformați acest Guvern într-o echipă puternică, care va face exact lucrul pe care îl așteaptă românii – să guverneze eficient, în interesul României și în interesul românilor", le-a transmis Iohannis noilor miniştri.

Şeful statului a anunţat, totodată, că a primit de la Parlament două legi, Legea de respingere a Ordonanței 13 și de aprobare a Ordonanței 14. "Voi promulga aceste legi mâine. Și atunci avem întrunite toate condițiile a trece, domnule Prim-ministru, la normalizarea situației", a declarat Iohannis. 

 

La ceremonia de la Cotroceni au participat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, membri ai Guvernului, precum și consilieri prezidențiali.

***************************************************************

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de numire în funcţie a celor patru miniştri propuşi de premierul Grindeanu, nominalizaţi şi validaţi în şedinţa de miercuri a CExN al PSD.

Administraţia Prezidenţială anunţă,  într-un comunicat, că şeful statului a semnat decretele de numire a lui Mihai Tudose în funcția de ministru al Economiei, a Rovanei Plumb în funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader în funcția de ministru al Justiției şi al lui  Alexandru Petrescu în funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele de revocare a lui Alexandru Petrescu din funcția de ministru al Economiei şi a Mihaelei Virginia Toader din funcția de Ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi,  ora 15:00, la Palatul Cotroceni.

Alte stiri din Politic

Ultima oră