Unicul candidat la congres, Tăriceanu devine unicul preşedinte al ALDE

22 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Unicul candidat la congres, Tăriceanu devine unicul preşedinte al ALDE

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă președintele ALDE, fiind unicul candidat pentru această funcție în partid. Delegații Congresului ALDE l-au votat pe Tăriceanu, prin vot electronic, cu 1.065 voturi pentru, din 1.094 exprimate.

În cadrul congresului, Tăriceanu a susţinut că "trădarea" lui Daniel Constantin, fostul copreşedinte al ALDE, reprezintă un episod trist, dar încheiat, din care se poate învăța în viitor.

"În 2015, i-am avut alături pe o serie de colegi, care au ales să atace și chiar să dea în judecată partidul. Cei care atacă acum ALDE din interior nu sunt mulți, dar vă spun sincer mă doare faptul că Daniel Constantin se află printre ei. Pentru mine, această trădare reprezintă un episod trist, dar este, în același timp, și un episod încheiat. Acum este timpul să privim înainte, învățând însă, evident, din trecut. De aceea, vă sfătuiesc pe toți: bazați-vă ambițiile pe idealuri și pe valori și nu pe funcții", a afirmat Tăriceanu, conform agerpres.ro.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat vineri că nu va participa la Congres pe motiv că acesta este "nestatutar organizat și servește interesului unui singur om".

Până la congresul de sâmbătă, conducerea ALDE era exercitată de doi copreşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, formulă stabilită după fuziunea PLR şi PC.

În cadrul Congresului, delegaţii ALDE au ales şi componenţa Biroului Politic Executiv şi Delegaţia Permanentă, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Energiei, Toma Petcu, deputaţii Andrei Gerea şi Varujan Vosganian şi europarlamentarul Norica Nicolai fiind aleşi vicepreşedinţi ai partidului. Biroul Politic Executiv are în total 33 de membri, dintre care 17 vicepreşedinţi şi 16 membri, conform mediafax.ro

Pe de altă parte, întrebat de ce niciun reprezentant al PSD nu a fost prezent la Congresul ALDE, în condițiile în care UDMR a transmis un mesaj video, Tăriceanu a răspuns: "Cred că trebuie să țineți cont că toți avem un program foarte, foarte încărcat, care este marcat de angajamentele pe care ni le-am luat, și în acest fel trebuie interpretată (absența — n.r.) și nici într-un alt fel".

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră