UDMR vrea justiţie independentă în cazul Ponta. În cazul Marko Attila, justiţia era un proces periculos

09 Iun 2015
UDMR vrea justiţie independentă în cazul Ponta. În cazul Marko Attila, justiţia era un proces periculos
 Cu puţin timp înainte ca şedinţa în cazul premierului Victor Ponta din plenul Camerei Deputaţilor să înceapă, Kelemen Hunor a declarat că UDMR va susţine o justiţie echilibrată şi independentă. Pe 3 iunie, aflat în SUA, Kelemen Hunor era mai reţinut cu justiţia independentă. Acesta îi lua apărarea fostului deputat Marko Attila, pentru care judecătorii au emis un mandat european de arestare din luna aprilie.

9 iunie – ziua justiţiei independente


''Am fost și vom fi pentru o justiție echilibrată și independentă, și nu pentru jocuri politice când e vorba de justiție. Vom vota pentru o astfel de justiție. Orice este posibil, nu o să mă uit în mâna fiecărui deputat. Sunt convins, colegii mei vor vota pentru o justiție independentă, echilibrată si eficientă'', a precizat, potrivit Agerpres, Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului.

3 iunie – masca lupte anticorupţie


Cu doar 6 zile mai devreme, liderul UDMR, Kelemen Hunor, reclama în SUA situaţia fostului deputat UDMR, Marko Atilla.

Astfel, recenta condamnare a deputatului Marko Attila reprezintă „începutul unui proces periculos de restaurație, sub masca luptei anticorupție”, îi spunea Hunor asistentului secretarului american de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Hoyt Yee.

Nu este prima dată când Kelemen Hunor îi ia apărarea lui Marko Attila. „Să fie clar, credem în continuare în nevinovăţia lui Marko Attila şi suntem întru totul solidari cu el”, declara liderul UDMR în fața colegilor.

Marko Attila fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Procurorii spuneau că acesta, în calitate de membru al unei comisii pentru retrocedări, ar fi avizat în mod nelegal restituirea unor clădiri situate în municipiul Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal.

Fostul deputat este în Ungaria de la finalul anului trecut, imediat după ce colegii săi au avizat cererea DNA privind arestarea preventivă.

La sfârşitul lunii aprilie, judecătorii au emis un mandat european de arestare pe numele fostului deputat Marko Attila, după ce anterior se dispusese arestarea preventivă a acestuia, iar el nu a fost găsit de oamenii legii.

Alte stiri din Politic

Ultima oră