UDMR, REACŢIE după negocierile de la Cotroceni: „Nu cautăm fotolii ministeriale, nu căutam funcţii“

14 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
UDMR, REACŢIE după negocierile de la Cotroceni: „Nu cautăm fotolii ministeriale, nu căutam funcţii“

UDMR nu cauta fotolii ministeriale si functii, ci parteneri in Parlament pentru a pune in practica cele mai importante elemente din programul politic, a adaugat presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, dupa consultarile cu seful statului Klaus Iohannis.

„Pentru noi este important sa gasim parteneri in Parlamentul Romaniei, in noua configuratie, parteneri in dorinta de a pune in aplicare cele mai importante elemente din programul politic. Nu cautam fotolii ministeriale, nu cautam functii”, a spus Kelemen Hunor.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a făcut o analiză scurtă despre rezultatul obținut de UDMR în alegeri. „Considerăm că rezultatul nostru este unul corect și la care, după foarte mulți ani, am așteptat", a arătat Kelemen Hunor. Liderul UDMR a subliniat că orice decizie în Parlament și în Guvern trebuie să țină cont de așteptările societății în ceea ce privește creșterea economică.

De asemenea, el a spus că, în ceea ce privește infrastructura, Uniunea susține continuarea investițiilor în Autostrada Transilvania. "Am dori parteneri prin care se poate face o descentralizare puternică, descentralizare în ceea ce privește deciziile și o descentralizare fiscală", a precizat el. Kelemen Hunor a punctat că UDMR susține protejarea drepturilor minorităților naționale. El a afirmat că trebuie făcute "corecții" în ceea ce privește folosirea limbii materne în administrație și în relația cu administrația locală, potrivit agerpres.ro. 

"Trebuie să redăm Parlamentului rolul necesar, altfel societatea nu va avea încredere, oamenii nu vor avea încredere în Parlament și o democrație puternică, un stat de drept adevărat înseamnă și un Parlament puternic și credibil", a subliniat președintele UDMR.

Dragnea ar vrea UDMR la guvernare? 

Dragnea a lasat de inteles, zilele trecute, ca ar putea coopta UDMR la guvernare. Intrebat de reporteri daca ar refuza o alianta cu UDMR, liderul PSD a raspuns: „Vorbim mai intai in partid, dupa care vorbim cu colegii de la ALDE si impreuna stabilim calea de urmat. Nu avem de gand sa facem alianta cu PNL, USR sau cu PMP-ul”, a declarat Dragnea.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră