Traian şi Maria Băsescu au depus jurământul de cetăţeni ai R. Moldova

03 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Traian şi Maria Băsescu au depus jurământul de cetăţeni ai R. Moldova

„Îi mulțumesc președintelui Timofti, care prin decret mi-a acordat dreptul să devin cetățean al Republicii Moldova. O republică dragă mie ca și țara mea, o republică de care mă simt legat prin cultură, educație, limbă și mai ales prin solidaritate. Solidaritatea a fost aceea care m-a făcut în ultimii 10 ani să întreprind acțiuni în favoarea cetățenilor Republicii Moldova și a parcursului european, a cărei independență România a recunoscut-o prima. Sigur, relația bilaterală, dincolo de a fi una de suflet între cetățenii Moldovei și României, a avut urcușuri și coborâșuri, dar îmi aduc aminte cu plăcere de momentele când ne-am putut sprijini unii pe alții”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a mai spus că obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova îi oferă şi "opţiuni politice" în această ţară. "Trebuie să recunosc că am şi opţiuni politice în Republica Moldova", a declarat Traian Băsescu după ceremonie, potrivit site-ului agenţiei Associated Press, citat de mediafax.ro.

"Sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de Vest până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru. Un moment pe care eu şi Maria nu o să îl uităm niciodată, un moment de care fiicele mele sunt mândre, un moment de povestit nepoţilor", a scris Traian Băsescu pe Facebook, după depunerea jurământului.

Fostul preşedinte şi soţia sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova cu acte în regulă la 20 octombrie 2016.

Alte stiri din Politic

Ultima oră