Băsescu despre Ponta: Acuzaţia de conflict de interese, o exagerare

03 Iul 2015
Băsescu despre Ponta: Acuzaţia de conflict de interese, o exagerare
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că acuzarea premierului Victor Ponta de conflict de interese este „o exagerare” şi se declară îngrijorat de "uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern". Băsescu e de părere că acuzaţia adusă premierului Ponta nu va rezista în faţa unei instanţe.

"Să vii să spui că în baza acelor afaceri a fost numit ministru domnul Şova de către Victor Ponta ca răsplată pentru afacerile din 2007-2008 să creezi conflictul de interese mi se pare o exagerare. Nu mi se pare că se poate forţa atât de mult definiţia conflictului de interese încât să ceri ridicarea imunităţii primului-ministru. Nu cred că va rezista în instanţă această acuzaţie. Pe mine mă îngrijorează puţin uşurinţa cu care poţi să faci să cadă un guvern. Forţezi puţin un conflict de interese şi faci clasa politică să ceară demisia", a spus fostul şef al statului, invitat la Gândul Live.

"Cred că Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente nu cred că aceste va fi, cu conflictul de interese. Ar putea fi va fi KazMunaiGaz, privatizarea CFR Marfă, dar nu conflictul de interese”, a mai spus el.

Cât priveşte propriile dosarele, Băsescu a spus că e obişnuit, de când e în politică, să se folosească dosare împotriva lui. El a susţinut, totodată, că nu a încălcat legea şi nu întrevede în cazul său o pedeapsă cu executare. „Perspectiva e o hărţuire care va exista, aşa e când e PSD la putere. Ei asta ştiu să facă, încă au reminiscenţele comunismului. După 44,6 ani de muncă, îmi văd o perioadă liniştită în faţă”, a mai spus Băsescu.  

Citeşte mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră