Tăriceanu are semnăturile pentru proiectul de intrare în insolvență a TVR

15 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Tăriceanu are semnăturile pentru proiectul de intrare în insolvență a TVR

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a strâns semnăturile pentru propunerea sa legislativă privind intrarea TVR în insolvență și că a discutat cu social-democrații să o susțină.

"Am strâns semnăturile pe proiect, am avut o discuție și cu colegii din PSD, și cu domnul Dragnea. Dânșii așteptau ca aceste propuneri să fie discutate împreună cu propunerea avansată de PSD, de modificare a Legii 41 de funcționare a TVR, care, în principal, se axează pe separarea funcțiilor de președinte și director general. Propunerea de introducere a procedurii de insolvență la TVR nu are legătură cu proiectul de lege deja depus (al PSD — n.r.), dar, sigur, pentru ușurarea procedurilor, pot să am în vedere, nu mă deranjează să discutăm împreună la comisiile de specialitate această propunere. Ceea ce știu eu este că astăzi propunerea de separare a funcțiilor de președinte de cea de director general a fost respinsă la Comisia de cultură de la Camera Deputaților. Urmează ca mâine, cel mai probabil, să depun această inițiativă, fie sub forma unor amendamente la Legea 41 sau ca proiect complet separat, urmând să intre în discuție dacă plenul Camerei Deputaților hotărăște că propunerea respinsă să fie retrimisă la comisie", a precizat Tăriceanu.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune inițiată de PSD a primit marți raport de respingere de la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților. (sursa)

Alte stiri din Politic

Ultima oră